Виолетовите пречупиха сливенци, Томаш посвети гола на семейството си
Виолетовите пречупиха сливенци, Томаш посвети гола на семейството си / Дарик нюз, архив

С гол на Александър Томаш "Етър- 24" записа важна победа срещу ОФК "Сливен" и продължава да е начело в класирането. Гостите почти непрекъснато се бранаха с по единайсет души, особено през второто полувреме, когато не излязахо от половината си до попадението и за това бе изключително трудно да се стигне до вратата им.

На практика до гола на Томаш, който според статистиката е бил и най- полезният състезател на домакините с 85 точни паса, 3 откраднати топки и 5 спечелени първи топки, вратата на сливенци бе улучена само три пъти и то без да бъде затруднен Караманов.

В 23- ата минута след центриране на Господинов Макенджиев с глава стреля до гредата, а малко по- късно на Анев шутира от движение също встрани от рамката.

В последните минути на полувремето етърци натиснаха, но стигнаха само до 2- 3 разбърквания.

В началото на втората част Цанко Цветанов вкара в игра Тодор Колев и Идриси. В 51- ата минута Колев улучи за първи път в мача вратата на сливенци с далечен удар. Петнайсет по- късно Идриси с глава насочи топката, но твърде леко за Караманов.

Въпреки развоя на срещата този път публиката бе на висока нито за момент не спря да подкрепя тима. Усилията и бяха възнаградени в 84- ата минута, когато Гайдаров центрира за пореден път, последва разбъркване и включилия се Томаш с глава изпрати топката в далечния ъгъл на Караманов за 1:0.

"Това беше един тест за нашия отбор, но за моя радост успяхме да спечелим много важни три точки и да задържим първото място. Колкото повече наближава краят в първенството и сме първи, толкова по-добре за нас.Нормално беше „Сливен” да сгреши, като игра 90 минути пред собствената си врата. За пръв път досега играем срещу толкова прибран назад противник. Радвам се, че част от контузените играчи се завърнаха, трябва да продължим по същия начин. Не знам дали Поморие ще играе открито или дефанзивно. Ние сме «Етър», ние сме лидер и искаме да влизаме в „А” група. Затова не ни интересува с кого играем, навсякъде отиваме за победа", коментира старши треньорът Цанко Цветанов.

Голмайсторът Александър Томаш посвети успеха на баща си и на своето семейство и подчерта, че ако В. Търново иска отбор в "А" група всички трябва да се обединят около тази цел.

„Етър- 24”: Цанков, Гайдаров, Макенджиев, Томаш, Йорданов, Анев, Петров, Станкев (49 Колев), Господинов, Димов (46 Идриси), Какалов (87 Кямил).