Весела Лечева
Весела Лечева / Пресцентър
Как се поддържа републиканската пътна мрежа и чия отговорност е безопасността на пътуващите. Това настояваха да разберат жителите на селата Българско сливово, Царевец и град Свищов. В трите населени места приемни с граждани направи народният представител Весела Лечева.

Весела Лечева
netinfo

Хората многократно се оплакаха от състоянието на държавните пътища. Те показаха огромни дупки по пътните платна, които след проливните дъждове са пълни с вода и са опасни за водачите на МПС. Хората изразиха притеснение, че в отсечката с.Българско сливово - с.Царевец имат много интензивно движение, дори и нощно време и за всяка кола има риск да попадне в тях. В някои от случаите са нужни много малко усилия от Областното пътно управление за поддръжка на тези пътища, казаха хората.Те припомниха как след всеки проливен дъжд цялото пътно платно е било под вода, защото няма кой да почисти канавките от растения и наноси. Посетителите в приемната казаха, че веднъж на една-две години се почистват съоръженията и това не е достатъчно те да изпълняват предназначението си, а водата съсипва пътя.

Засилен контрол върху качеството на внасяните в България храни, още на митницата, поискаха други от присъстващите. Те изразиха съмненията си за качеството на птичето месо. Заради субсидиите, които съседни държави дават за производството на месо, българските птицеферми са неконкурентноспособни, затова трябва да се въведат диференцирани ставки на ДДС, предложи един от присъстващите.

„За своите два мандата ГЕРБ не доведоха докрай нито една реформа. Те се борят единствено за своя рейтинг - от избори до избори. Затова нямат смелост да започнат болезнените мерки, които са нужни за реформиране на ключови сфери в управлението“, каза Весела Лечева.

Хората отново се възмутиха от проблема с ниските доходи и бедността. Липсата на млади хора обрича населените им места на застой, казаха други от присъстващите. Пред жителите на трите населени места Весела Лечева заяви, че дните на управляващото мнозинство са преброени. „Те не могат да дадат конкретни работещи решения. Това е неработеща коалиция - днес един от партньорите предлага едно, утре другия го отменя, управляват от скандал до скандал“, обобщи ситуацията в страната народният представител.