/ netinfo
Екипи и топки дари на малките футболисти в Килифарево народният представител от „БСП за България“ Весела Лечева. „Децата са нашата кауза и целта ни винаги трябва да е насочена към това те да спортуват и да се забавляват в нормални условия.

Весела Лечева се срещна с председатели на спортните клубове в Полски Тръмбеш

Политиката тук е без значение, без значение и от каква партия е кметът. Не мога да приема, че децата трябва да стават заложници на политически интереси, затова съм готова да работя с всеки кмет, независимо от неговите партийни интереси“, коментира Весела Лечева, която преди по-малко от месец спази още едно свое обещание към директора и учениците на СУ „Вела Благоева“ във Велико Търново.

На гимназията тя подари маса за тенис и хилки, за да има къде да се забавляват децата в извънучилищно време. Тя пое ангажимента да съдейства на кмета на Килифарево Димитър Събев, който иска да направи ремонт на пистата на градския стадион. След наводнението през 2014 г. настилката е премахната, защото е станала неизползваема.

Весела Лечева в с.Козаревец: На България е нужна дългосрочна стратегия за управление

А в този вид пистата е опасна за тренировки. „Има програма за ремонт на спортни съоръжение и за изграждане на нови. По тази програма г-н Събев може да кандидатства с проект и да получи средства, за да покрие пистата с най-добрата настилка и тя да стане използваема за лекоатлетически цели и за физическата подготовка на тези деца“, коментира още Весела Лечева, която се ангажира да направи всички нужни проучвания по програмата, за да може кметът на Килифарево да подготви успешен проект. Малките футболисти от своя страна подариха на Весела Лечева икона с пожеланието да я закриля и да й носи повече радост.

Около 40 деца тренират футбол в две възрастови групи. Футболният клуб на Килифарево участва и с двете си детски формации в зоналното първенство. Възпитаниците на треньора Илко Трифонов постоянно пътуват до Свищов, Севлиево, Габрово, за да се състезават.

Жените-социалистки обсъждат „Визия за България“ на семинар във Велико Търново 

„Стадионът ни е прекрасен, двете съблекални - за домакини и гости функционират нормално. Само пистата ни е проблемна. Но, както каза г-жа Лечева, след като направим консултациите със специалист, който да ме ориентира в изискванията за такова проектно предложение, ще решим и този казус.

С треньора да децата обсъждаме и подходящо осветление на стадиона, защото в късна есен и ранна пролет, тренировките след 17:00 часа вече се провеждат в тъмната част на деня. Но и този въпрос сме задвижили.

Амбициран съм много да създам добри условия за тренировки на тези малчугани и приемам каузата лично, защото много се гордея с нашия голмайстор, който на мач успява да вкара 16 гола“, коментира още Димитър Събев.