/ ОД на МВР-Велико Търново
Старши инспектор Желев е участвал в ликвидирането на редица инциденти, спасяването на човешки животи от пожари и при тежки пътнотранспортни произшествия
Старши инспектор Димитър Желев от пожарната във Велико Търново бе награден на церемонията „Пожарникар на годината 2021“, като подгласник в категорията „Спасителна дейност“, съобщиха от МВР.

ОД на МВР-Велико Търново

Тържеството се проведе на 30 март в сградата на Министерството на вътрешните работи. Старши инспектор Желев е участвал в ликвидирането на редица инциденти, спасяването на човешки животи от пожари и при тежки пътнотранспортни произшествия.

Едни от успешните акции, преминали под негово ръководство са спасяването на три деца от заключен горящ апартамент в кв. „Чолаковци“ във Велико Търново, спасяване на жена паднала от Бълдуиновата кула в Архитектурно-музеен резерват Царевец, ликвидирането на последствията от тежката катастрофа, станала на 4 ноември миналата година, на главен път София-Варна, в района на разклона за с. Леденик, между цистерна и влекач.

„Пожарникар на годината“ стана един от ръководителите на евакуацията от „Вера Су“

В следствие на удара тогава последва взрив и пожар на наличното в цистерната дизелово гориво. Благодарение на професионализма на ст. инспектор Желев и действията на дежурните екипи евентуална заплаха за населението и околната среда, бе неутрализирана.

Служителят работи изключително активно и по проект „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения“ по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“. 

ОД на МВР-Велико Търново

Участва и в поддържащото обучение и взаимодействие с Доброволно Формирование „Велико Търново”. През периода на службата си в МВР старши инспектор Димитър Манолов Желев е награждаван неколкократно за постигнати високи резултати.

На церемонията присъстваха министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, заместник-министърът Таня Райчева, главният секретар главен комисар Петър Тодоров, директорът на ГД "ПБЗН" главен комисар Николай Николов, директорът на РД "ПБЗН"-Велико Търново комисар Красимир Кръстев, началникът на РС „ПБЗН“-Велико Търново гл. инсп. Пламен Иванов и други.

За поредна година служител на регионалната дирекция беше отличен с едно от най-големите признания за постиженията в служебната дейност.