Великотърновка стана вдъхновение на американска бутикова марка

Великотърновка стана вдъхновение на американска бутикова марка
Великотърновка стана вдъхновение на американска бутикова марка / Наири Берсех за Edward Roth

Българският модел Цвета Калейнска /Tsvetta/ е вдъхновението за новата колекция на Нюйоркския дизайнер Едуард Рот. Това разкри на страницата си в социална мрежа собственичката на компанията и главен дизайнер- Наири Берсех. „Tsvetta e истинско вдъхновение: тя е женствена и елегантна, съчетава по изключителен начин духът на успялата и силна жена с нежност.“ Вдъхновените от великотърновката ръчно изработени уникати от колекцията впечатляват с многоцветни артистични щампи на млади жени.

Марката Едуард Рот се прочу в САЩ миналата година, когато популярни модни блогъри я предпочетоха за своята визия на Седмицата на модата в Ню Йорк. Този сезон, американският творец ще направи премиера на свои колекции и в Европа в рамките на модните седмици на Милано и Париж.

Цвета Калейнска нашумя зад океана през 2010, когато бе коронясана за Мис България Диаспора САЩ. В момента работи като консултиращ стратег по социалните мрежи за корпорацията Dogs Bollocks 5 и клиенти като филмовото студио Парамаунт и автомобилната компания Тойота.