/ Община Павликени
Община Павликени разпространи сред децата от града и най-вече сред онези с противообществени прояви православните книги "Свети Лука Доктора" и "Светецът светкавица" с автор Ангел Бончев.

Инж. Емануил Манолов призова чудотворните мощи на Свети Ефрем Нови да донесат закрила на Павликени

От местната управа и комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в града изразиха своя ангажимент за възпитанието на подрастващите в християнските ценности.

За инж. Емануил Манолов, кмет на Община Павликени, най-важна е инвестицията в хората и най-вече в децата, които по думите му, попиват примерите от заобикалящата ги среда.

Община Павликени

"Децата ще са такива, каквито ние ги моделираме. Ако те имат за еталон живота на светии като Лука Кримски и Ефрем Нови, аз съм убеден в тяхното светло бъдеще. Запознахме се с книгите и те са много подходящи с добро повествование, с конкретика и детайли, а и илюстрациите са толкова изящни - литература, която днес все по-малко достига до нашите малчугани.

Аз като градоначалник искам Общината да подпомогне онези деца, които на моменти кривват от правия път и да седнем и да ги научим, и да разберат, че само доброто може да им донесе светло бъдеще.

Икона, която извърши четири чудеса в Севлиево идва в Павликени

Ще продължим и занапред да ги запознаваме със светци, добродетели и ценностите, които ще ги направят хора", каза инж. Манолов. Конкретната причина за запознаването на град Павликени с православните книги "Светецът светкавица", "Свети Лука Доктора" и "Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови" бе излагането на иконата с благодатните свети мощи на Ефрем Нови в града.

Хиляди хора дойдоха да се поклонят на светията и присъстваха на молебена за здраве и душевно спасение в храм "Рождество на Пресветая Богородица" в центъра на града.

През целия ден се стичаха хора от цяла България: Русе, Левски, София, Ловеч, Разград, Варна, Кубрат, Велико Търново, Пловдив, Хасково и Горна Оряховица.