/ Община Павликени
Чудотворната икона на Свети Ефрем Нови с частица от благодатните му мощи, извърши четири чудеса в рамките на деня, в който иконата престоя в храма на Севлиево "Св. Илия" на 14 юни.

Иконата с мощите на св. Ефрем Нови идва в Павликени на 20 юни

Свидетелствата направи една от жените, работещи в храма, които през целия ден бяха при иконата. Милка Тотева разказа за случай на жена, която е загубила портфейла си с цялата пенсия преди да дойде на поклонение пред иконата и освен за здраве, жената се е помолила и да си намери изгубеното и дори се е разплакала пред светията. 

Връщайки се по същия път, по който е дошла от пощата, след като си е взела пенсията една жена я настигнала и й върнала загубеното. Отново посетила храма и поднесла цветя на свети Ефрем в знак на благодарност за бързото чудо, което е преживяла.

Община Павликени

Другото чудо в рамките на деня е за проблемната бременност на една млада жена, на която докторите й казали, че ще трябва да роди секцио. Майката и свекървата на въпросното момиче се молили пред иконата и след час с изненада младата майка се е обадила да съобщи добрата новина и че докторите установили, че може да роди по нормален начин здраво бебе.
 
Припомняме ви, че иконата на Свети Ефрем Нови с частица от светите му мощи пристига на 20 юни, четвъртък в Павликени. Посрещането на иконата на светия великомъченик и чудотворец Ефрем Нови ще бъде в 9:00 часа сутринта и ще бъде изложена за поклонение в храм „Рождество Богородично“ и ще престои само за ден.

В 17.30 часа пред иконата с мощите на Свети Ефрем Нови ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение. За Свети Ефрем се знае, че чува молитвите на вярващите много бързо и помага за страшни болести като рак, психични разстройства, сърдечни болести. 

Идването на мощите на Свети Ефрем Нови Чудотворец съпътства и събитието по представяне на книгите за неговия живот и чудеса „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ и детската „Светецът светкавица“ от 18:00 часа отново в храм „Рождество Богородично“ в Павликени.