В Чумерна решават довечера ще атакуват ли Б група
В Чумерна решават довечера ще атакуват ли Б група / netinfo

Източната и Западната „Б” група ще бъдат от 16, а не от 14 отбора от следващия сезон. Това гласи най- важната промяна в Наредбата на БФС, направена на проведеното в понеделник заседание на Изпълнителният комитет.
Причината за увеличаване състава на групите се крие в недостатъчното мачове на отборите във Втора дивизия, които до сега изиграваха по 26 срещи на сезон.
Така пред състава на “Чумерна” /Елена/, който е на второ място в подреждането на Северозападната “В” група се открива нова възможност да влезе при професионалистите. До края на сезона отбора има две поредни гостувания- на изпадналите вече “Искър” /Роман/ и “Ботев- Бали” и домакинство в последния кръг на “Академик” /София/. Тази вече ще има среща между президента на клуба Николай Колев и старши треньорът Сашо Ангелов на която ще се обсъжда възможността еленчани да играят в професионалния футбол.
От следващия сезон в тимовете от „Б” групите ще могат да участват само до петима футболисти с аматьорски договори и те трябва да са на възраст до 21 години. Всички останали се налага да бъдат професионалисти.
Старши треньорът и помощникът му задължително трябва да имат лиценз „Про”, за да може единия да изпълнява функциите, ако другия е наказан.
Задължително е професионалните клубове да назначат кондиционен треньор и лекар, като медицинско лице трябва да има и в детско-юношеската школа.