Уникално еко-селище без автомобили строят край Дряново
Уникално еко-селище без автомобили строят край Дряново / netinfo

Уникално по рода си еко-селище без автомобили изгражда край Дряново българо-английска инвеститорска фирма. Ваканционният курорт от затворен тип се намира в село Геша, което е само на половин час път от Велико Търново и на три часа разстояние от София и брега на Черно море.

Заради селото, в което се намира, и заради прекрасния изглед към Балкана, селището носи името "Геша вю”. Основната идея на инвеститора и проектантите е курортът да бъде тихо местенце, където духът на традиционната българска архитектура да съжителства с модерен интериор и високи технологии.

Основите на проекта са поставени преди 3 години, а в края на миналата седмица бе направена първа копка на последния етап от изграждането на курорта. Той обхваща 18 500 квадратни метра разгърната застроена площ. Досега в изграждането фирмата-инвеститор е вложила близо 16 милиона лева, съобщи един от съдружниците Юлиян Георгиев.

Вече са построени 74 двуетажни семейни къщи. Предстои изграждането на комплексна жилищна сграда с над 40 апартамента и 24 търговски обекта.
Комплексът ще разполага с ресторанти и малки занаятчийници, банков офис, медицински център, хлебопекарна, магазини, а също и конферентна сграда със спа център.

Да живеят целогодишно или да прекарват ваканцията си в селището ще имат възможност хора от цял свят. 40 от еднофамилните къщи веча са разпродадени. Първите покупки "на зелено" са направили англичани, холандци и италианци. Сред собствениците засега е и един българин, който е от Габрово.

От 850 до 1 150 евро на квадратен метър струват имотите в „Геша Вю”. Първите собственици ще могат да се нанесат още през лятото, а цялият комплекс ще бъде готов до 2010 година.

Всяко жилище е оборудвано с енергоспестяващи лампи и климатици, а също и с модерна камина. Удобствата с привкус на лукс допълват горещи терапевтични вани, които нямат аналог в България. Те са монтирани на терасата във всяка една къща, обясни Юлиян Георгиев.

Чуйте повече в прикачения файл...