Ученици от СОУ "Ем. Станев" подредиха изложба на тема „Коледен дар за земята”

Ученици от СОУ Ем. Станев подредиха изложба на тема „Коледен дар за земята”
Ученици от СОУ Ем. Станев подредиха изложба на тема „Коледен дар за земята” / снимка: СОУ „Емилиян Станев”

Изложба с рисунки на тема „Коледен дар за земята” бе открита през седмицата в СОУ „Емилиян Станев”. Инициативата е свързана с идеята на ЮНЕСКО за глобална защита на планетата и нейното превръщане в по-добро място за живеене.

Най-кратко глобалните цели на ООН за устойчиво развитие в периода 2015 – 2030 са изразени в мисълта на Кен Робинсън: „Ние имаме само една планета. Няма друго място, на което можем да отидем. Ако използваме нашата креативна сила и способности, то друго място няма да ни е необходимо. Ако се грижим за планетата си и един за друг, ние ще имаме всичко, от което се нуждаем."

Учениците от IVб клас и техните учители Генка Георгиева и Виктория Райчева станаха част от тази идея и от „Най-големият урок на света" като нарисуваха картини, чрез които изразиха своята подкрепа на благородната кауза.

Децата показаха съпричастност към спасяването на планетата и пресъздадоха чрез творбите си целите на глобалната инициатива: запазване на четирите сезона, по-чиста околна среда, намаляване на неравенствата, възобновяема енергия, рециклиране на отпадъците и други. Изложбата откри директорът на училището Кина Котларска. За финал малките художници поздравиха своите гостите и пожелаха на всички весели коледни празници .