Ученици от ПГТ се обучаваха за сомелиери и винари в новооткрития Сомелиерският център
Ученици от ПГТ се обучаваха за сомелиери и винари в новооткрития Сомелиерският център
Ученици от ПГТ” Д-р Васил Берон” се обучаваха за сомелиери и винари в новооткрития Сомелиерският център във Велико Търново. Обучението се проведе в рамките на 5 дни по българо-румънски проект. Лектори бяха г-н Димчев от Пловдив – енолог с дългогодишен стаж и опит във винарството и проф. Попа – експерт и преподавател в университета в Крайова.

Ученици от ПГТ „Д-р Васил Берон“ организират пешеходни турове за децата в старата столица

Учениците имаха възможност да се запознаха с етапите на производство, особеностите и многообразието от вина, произвеждани от двете страни на Дунава. Правната рамка, на която всяка една  дейност трябва да отговаря и още теми за ролята на сомелиера, сензорния анализ,  дегустация  на вина, съчетаване на вина с храни

Търновски ученици дискутираха темата за опазване на водите

Участниците имаха възможност да посетят  една от новите винарски изби в нашия район - „Ялово”, както и най-старата Винарна „Ловико” Сухиндол и на място за се запознаят с производството на различните видове вина. Учениците обучавани по проекта са  Диляна Стайкова и  Жанат Минчева от 12 клас, Янислав Дамянов, Мария Добрева и Йардан Йорданов от 11 клас, всичките специалност „Кетъринг”.

Младежите споделиха, че придобитите знания и умения  в това обучение, ще им помогнат, за да бъдат по-успешни и по-добри специалисти в бъдещата си реализация като ресторантьори и сомелиери.