Участието на българката в социалния живот дискутират на конференция
Участието на българката в социалния живот дискутират на конференция / netinfo

Конференция на тема “Европейски измерения на политиката за включване в социалния живот през погледа на българката” започва във В. Търново като заключителна част по проект „Регионален диалогичен форум „Жени за социално включване”.

Проектът се изпълнява от Европейски информационен център – Велико Търново в партньорството с неправителствени организации в Габрово, Плевен, Русе, Силистра, Сливен и София.

В отделните региони са дискутирани различни теми – обучение през целия живот, трудова заетост, социално предприемачество, култура, нови технологии.

Предложенията от дискусиите ще влязат в общ проектен документ, който ще бъде предоставен на националните и европейските институции, в това число Европейския парламент.

Проектът „Регионален диалогичен форум „Жени за социално включване” е част от националната програма на Представителството на Европейската комисия в България по ПЛАН Д – за включване на гражданите в европейската политика. Проектът е финансиран от Представителството на Европейската комисия в България.