спектакъл
спектакъл / netinfo
Театър ВЕСЕЛ (В.Търново) представя интерактивния шоу-спектакъл „НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!” в „Нощ на Самоводската чаршия и фестивал на занаятите 2017” днес от 17,00 часа. Събитието е вдъхновено от европейската инициатива „Нощ на музеите” и се организира ежегодно от 2011 година от Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов” и Община Велико Търново.

"НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!" е шоу-спектакъл, в който децата участват с удоволствие и се забавляват. Актьорът, в търсене на непринуден диалог с публиката, неусетно включва малките и големите зрители в игрите – музикални, театрални, словесни и двигателни, а куклените етюди са своеобразен финал на детския празник. Спектакълът е в репертоара на Театър ВЕСЕЛ повече от 15 години и има номинации за най-добър актьор, за режисура, както и за детски спектакъл в Полша и Казахстан. „НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!” е представян на фестивал на детската книга в гр.Сливен, на международни театрални форуми в гр.Лодз (Полша), на о.Борнео (Малайзия),  в гр.Брашов (Румъния) и в гр.Астана (Казахстан). Английската версия на представлението е удостоена с награда за интерактивен спектакъл в Малайзия, а рускоезичният му вариант е с награда на детската публика в Казахстан.

Театър ВЕСЕЛ откри своя 20-и артистичен сезон със спектакъла „Телефон 112… Позвъни!”. След участието си в „Нощ на Самоводската чаршия и фестивал на занаятите 2017”, на 30 септември ше стартира проектът „Съботни спектакли за семейна публика”. В последната събота на септември гостува „Приказка за „Ох!” на ДКТ – Търговище. През октомври с подкрепата на Община Велико Търново  зрителите от старата столица ще гледат спектаклите „Новите дрехи на царя”, „Малката кибритопродавачка”, „Мечо Пух” и „Житената питка”.