Svi6tov
Svi6tov / netinfo
Арт фестивал ще бъде част от инициативите
Свищовски студенти работят по Образователна кампания за развиване на ключовите компетенции, финансирана по Националната програма за младежта. В нея са разработени нестандартни игри за учениците, които са публикувани в книга. Тя ще бъде представена пред директори на училища и учители, с цел ако прояват интерес, да използват игрите в учебния процес.

260 ученици са се включили в 15 поредни срещи, на които са набелязали основни младежки проблеми. Участниците са предложили и  свои решения, съобщи координаторът Ахмед Куйтов.
 
Проектът е разработка от така наречения тип „от младежи за младежи”. Общата цел на задачата е да бъдат подготвени 30 доброволци, които да придобият умения за работа с хора в риск от социално изключване.

Употребата на неформални методи за обучение е основният подход, който се използва. Четири са основните дейности по проекта – работни срещи, обучения, разработване на обучителна програма и информационна кампания.
 
"Искаме да покажем на младежите от малките населени места, че имат възможности за развитие", обясни още Куйтов.

Игрите, които са разработили от екипа по проекта са забавни и целят да улеснят учебния  процес и да го направят по - интересен за децата, както и да покажат на младежите, че имат алтернатива за развитие. Деветокласничка, която е участвала в срещите вече е предложила да учи деца по математика.

В рамките на проекта се се подготвя Арт фестивал и Младежко информационно шоу. Сграда в центъра на Свищов, която е изоставена ще бъде ремонтирана и ще бъде използвана като малко арт пространство от младежите. Там те ще имат своя кът за култура и личностно развитие.