Стартираха строителните дейности по новия тренировъчен терен за футбол в града
Стартираха строителните дейности по новия тренировъчен терен за футбол в града / община Велико Търново
Във Велико Търново стартираха същинските строителни дейности по новия тренировъчен терен за футбол, който ще бъде изграден над Спортното училище в кв. „Бузлуджа“. Кметът Даниел Панов посети обекта и провери хода на работата, след като вече са факт съгласуването и разрешаването на всички въпроси, свързани с подземните комуникации и мрежи.

Активно се работи по присъединяване на новия футболен терен към ВиК мрежата на Велико Търново. От утре започва и изграждането на съвременната дренажна система. Тренировъчното игрище ще има и поливна система, за да бъде предпазвано изкуственото тревно покритие. Ще бъде монтирано и осветление, което ще позволи занимания във вечерните часове.

Новото игрище ще е със стандартни според футболните изисквания размери – 105/68 метра, ще бъде монтирана ограда от плетена мрежа с височина от 6 метра, ще има и обходна алея. За изграждането му правителството отпусна 700 000 лева.

Спортният обект ще подобри условията за подготовка както на близо 300 таланти от школата на ФК „Етър“, така и на учениците от Спортното училище.