Стартира дарителска кампания за деца в нужда
Стартира дарителска кампания за деца в нужда / Дарик нюз

Дарителска кампания в подкрепа на децата от SOS детски селища- България стартира във В. Търново фирма, вносител у нас на известна американска марка витамини.

От фирмата са подготвили специални комплекти, съдържащи мултивитаминен комплекс и имуностимулиращ продукт. При всяка покупка на комплект през електронния канал за продажба на адрес yummibears.bg, фирмата ще отделя по една опаковка от хранителните добавки за дарителски фонд. Комплектите са на по- ниски цени от тези на предлаганите продукти в аптечната мрежа, информира ръководителят фирмата на Георги Владов.

Инициативата ще продължи до края на октомври и се реализира със съдействието на Община Велико Търново. Директорът на дирекция „Социални дейности и здравеопазване" Росица Димитрова коментира, че е благодарна за подадената ръка. По думите и дарените в бъдеще витамини ще отидат не само при децата в SOS- селищата, а и при тези в социалните институции и при малчуганите, с които работят центровете за обществена подкрепа и чиито родители не могат да си позволят да им купят.