Сините зони отново на дневен ред в общинската сесия
Сините зони отново на дневен ред в общинската сесия / DarikNews.bg, архив

Наредба за реда на спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на Община Велико Търново ще гласува на днешното си заседание местният парламент. Точката е първа в дневния ред, който се състои от общо 36.

Новата наредба предвижда всички такси и глоби от зоните за платено паркиране да постъпват в общинския бюджет, като служителите, които поставят скобите и управляват "паяка" минават на заплата към Общината. За дейността за събиране на таксите и налагане на глобите също ще се заделят пари от общинския бюджет.

Наредбата забранява паркирането пред туристически, исторически места и спортни съоръжения, както и на поне 1, 5 метра разстояние от кофите за боклук.
Глобите стават по- високи и вече ще са от 30 до 500 лева.

Правилник за дейността на Общинско горско стопанство, програма за развитието на физическото възпитание и спорта до 2015 г., правила за финансиране на проекти в областта на изкуството и културата, искане за откриване на спортно училище в старата столица, молба за разрешаване тегленето на кредит от 10 000 лева от Кожно- венерическия център са сред другите точки, които ще разгледат съветниците.

В дневния ред са включени и питания на местните парламентаристи Мариян Кенаров- за броя пенсионери на работа в общинска администрация, Николай Илчев- за зимното почистване на улиците и контрола на фирмите ангажирани с него, на Марияна Бояджиева и Валентин Ламбев- за възстановяване на клуба на пенсионера в кв. "Бузлуджа".