Шестима са били великотърновския учител, според него са футболисти от Етър-24
Шестима са били великотърновския учител, според него са футболисти от Етър-24 / Дарик нюз, архив
Шестима са били великотърновския учител, според него са футболисти от "Етър-24"
48745
Шестима са били великотърновския учител, според него са футболисти от "Етър-24"
Шестима са били великотърновския учител, според него са футболисти от "Етър-24"
  • Шестима са били великотърновския учител, според него са футболисти от "Етър-24"
  • Шестима са били великотърновския учител, според него са футболисти от "Етър-24"

Шестима ученици са участвали в побоя над учителя по физическо възпитание в СОУ "Г. С. Раковски" във В. Търново- Димитър Димитров, според неговия разказ. Инцидентът стана вчера в двора на училището.

49- годишният преподавател бе категоричен, че с нищо не е предизвикал агресията срещу себе си и дори не е разговарял с нападателите. Той ги е срещнал на пътеката до футболните терени, не е разговарял с тях, а е запитал играещи по- малки момчета на площадката, защо е скъсана оградната мрежа.

"Ей сега ще ти кажа какво сме разкъсали, Ей сега ще ти начупя главата, извика един от тях и се нахвърли върху мен, и другите и те. Ей сега ще те убиеме, ще те пребиеме", разказа Димитър Димитров.

Учениците го натиснали върху мрежата и започнали да го бият. Когато ги отхвърлил обаче кракът му поддал, защото междувременно се скъсала странична връзка на коляното и той паднала. Вместо да спрат нападателите започнали да го ритат. Учителят е с разбита устна и счупен заб. Чак като видял, че Димитров не може да се изправи един от учениците казал на останалите да си ходят. Със сигурност един от нападателите е ученик в неговото училище и четири пъти е предлаган за изключване, разказа още Димитър Димитров. Всички участници в побоя, според него, са футболисти от школата на "Етър- 24".

Целият разказ на Димитър Димитров чуйте в звуковия файл.

Днес Димитър Димитров замина за столичната болница "Токуда", където ще премине преглед на ядрено- магнитен резонанс.От Областната дирекция на МВР във В. Търново продължават да поддържат първоначалната си версия, че двама са основните участници в побоя и са задържани за 24 часа, а другите трима са привлечени като свидетели. От полицията все още не са изяснили от кои училища са учениците. със сигурност един от задържаните е от СОУ "Г. С. Раковски".

Ако се докаже участието на ученика от СОУ "Г. С. Раковски" в побоя над учителя, младежът ще бъде изключен от училището, заяви директорката Снежана Михова. Тя потвърди, че момчето е имало наказания за минали провинения.

Чуйте Михова във втория звуков файл.