Северозападна В група стартира на 18 август
Северозападна В група стартира на 18 август / Дарик нюз, архив

Отборите на „Чавдар" /Троян/ и „Олимпик" /Тетевен/ са подали заявка за участие в Северозападната "В" група, съобщи председателят на Зоналния съвет на БФС във В. Търново Георги Велинов. На проведения Зонален съвет са одобрени двете кандидатури.

През тази седмица г-н Велинов ще има среща с кмета на Елена Дилян Млъзев, след която ще стане ясно дали Общината ще подкрепи участието на "Чумерна" в Трета дивизия. Бизнесменът Йордан Славов е готов да финансира клуба, но му трябва помощ и от Общината за някой пера от бюджета. Предстои да се изясни ситуацията с клубовете в Мездра и Видин, които имат проблеми свързани с участието им в професионалния футбол.

"В най- лошия случай групата ще е от 14 отбора, в най- добрия от 16", коментира Георги Велинов. Той добави, че Северозапдната "В" група ще стартира на 18 август, а съдийският семинар ще се проведе седмица по рано.

Георги Велинов информира още, че на съвещанието е приета и новата структура на детско- юношеските групи.

При старшата възраст Зоната е разделена на три части. В едната ще играят тимовете от областите В. Търново, Габрово, Ловеч и Плевен, а в другата от Враца и Монтана. Видин прави собствена група от шест отбора, но първенецът и няма да участва във финала на Зоната.

При младшата възраст частите на Зоната са две, като видинска област се присъединява към врачанска и монтанска.