Сайт сравнява идеите за управление на политици и граждани
Сайт сравнява идеите за управление на политици и граждани / netinfo
Интернет сайт за запознанства между политици и граждани презентира във Велико Търново сдружението за партньорство и подкрепа на гражданската активност "Болкан Асист". Сайтът koimipasva.bg е посвтен на предстоящите местни избори, а целта му е да повиши избирателната активност сред младите хора. Интернет формата се прилага за четвърти път. Тя е използвана през 2005 година за парламентарния вот, за частичните избори за кмет на София и през миналата година за президентските избори.
За Местни избори 2007 формата ще се използва в три общини – Велико Търново, София и Стара Загора.
Сайтът е атрактивен и с лесно меню. По нестандартен начин сравнява представите на политиците за управление с тези на гражданите.
Как ще става това, чуйте в прикачения файл от Ива Таралежкова от сдружение „Болкан Асист”.

Данните, които ще се получават на сайта, ще бъдат основа за анализ на управленските ценности, с които най-често се идентифицират гражданите. Информацията ще остане достъпна и след изборите. Идеята е да се провери доколко вече избраните кметове спазват поетите в предизборния период ангажименти.
Интернет формата няма претенция за представителност.
Тя съдържа профил на кандидатите за кметове. Досега четирима кандидати за градоначалник на Велико Търново са заявили желание да се включат в допитването.
Въпросите са обобщени в 6 теми – демократично местно управление, икономическо развитие, социална политика, инфраструктура и урбанизация, устойчив туризъм и опазване на околната среда.
koimipasva.bg е разработен по швейцарски модел, но е адаптиран за България.