/ netinfo
Детският футболен отбор на ФК „Розова долина“(Казанлък) спечели първото място в шестия детски турнир по футбол в памет на спортния педагог и деятел Петко Антонов. Спортната проява се проведе на градския стадион в Елена, чийто терен удиви всички с безупречно състояние, въпреки проливните дъждове.

Турнирът бе организиран от Община Елена и ФК „Чумерна“ (Елена) със съдействието на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново. В надпреварата взеха участие шест отбора - „Розова долина“ (Казанлък), „Чумерна“ (Елена), „Локомотив“ (Г. Оряховица), „Академик“ (Свищов), „Арсенал“ (Казанлък) и „Левски“ (Карлово). Тимовете бяха разпределени в две групи по три състава, като мачовете преминаха оспорвано, но спортсменски.

На  двата полуфинала „Локомотив“ победи „Чумерна“ с 2:0, а  „Розова долина“ се наложи над „Академик“ с 2:1. В двубоя за трето и четвърто място „Чумерна“ отстъпи с 3:1. Казанлъчани извоюваха победата на финала с 2:0 и грабнаха купата за първото място в турнира. Мачовете на малките футболисти бяха ръководени от съдийска бригада от В.Търново в състав Галя Ечева – международен съдия, Валентин Иванов, Александър Апостолов, Кристиян Минков, Стелиян Колев и Пламен Пенков. 

Кметът инж. Дилян Млъзев награди първенците в турнира, а треньорът на еленския тим Румен Антонов, син на Петко Антонов, връчи индивидуалните награди. Владислав Неделчев и  Димчо Михайлов от „Чумерна“  бяха определени за най-добър вратар и най-проспериращ играч. Голмайстор на турнира стана Никола Вълчев от „Академик“ (Свищов). Златомир Нешев от „Розова долина“ (Казанлък) грабна приза за най-добър полузащитник, а  Николай Станев от „Локомотив“ (Г.Оряховица) – за най-добър защитник.

Всички отбори, участвали в спортната надпревара, получиха купи, медали и топки. По традиция всяка година организаторите на турнира почитат паметта на деятели и състезатели със заслуги за развитието на футбола в града. На финала на тазгодишния турнир бяха връчени плакети на роднините на Петко Антонов, Иван Минчев, Минчо Неделчев и  Иван Кънчев-Печурката.