Nova republika
Nova republika / netinfo
“Нашата най – амбициозна задача е Велико Народно събрание! Време за опасения няма, а за ясни решения!”, заяви във Велико Търново Радан Кънев. Той и колегите му Иван Иванов, Мартин Георгиев и местният предприемач Цветан Цветанов представиха проекта “Нова Република” и целите си на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

“Търновска област даде модела на надпартийния проект “Нова република” С него ще има истинска дясна политическа  алтернатива. Защото десните избиратели не са деца, а родители, които стоят зад своя свободен избор”, заяви Радан Кънев. “Всеки от нас има ясна политическа биография. Всички сме видели идеалите и ценностите си погазени и сме имали силата да напуснем властта. Защото дясното означава да се грижим за семейството, не за мафията. Ние имаме смелостта да говорим за това, за което другите мълчат”, каза още Кънев.

“Общественото мнение в момента е като врящ котел. Хората търсят алтернатива, а такава досега нямаше. Ние изграждаме единствената дясна алтернатива”, заяви Мартин Димитров. “В политиката са важни първите 100 законопроекта. А тук има хора, които са ги внесли”, заяви още Димитров.  Според него и съмишлениците му,  България е единствената страна в рамките на Европейския съюз, която 10 години е в застой. И затова са виновни ГЕРБ и БСП. “Всички могат да обещаят всичко, но нека да съдим по законопроектите и делата”, призова Димитров.

“Не е ли време да изметем плявата от нашата изстрадала държава и да успеем да направим реформите, за които се борим от години!”, призова и Цветан Цветанов.

Според Радан Кънев е време да се спре поръчковата социология и медийната измама. “Ние не сме измамници и не харчим пари за това, а за срещи с хората”, заяви още той.
От “Нова република” са категорични, че трябва да се спазва законът и след като по закон е предвидено да има машинно гласуване във всяка секция, то трябва да се осъществи. Според Кънев шефове на Областни  дирекции на полицията в страната са чадър за купуването на гласове “Местната полиция е съучастник в престъплението. Областните управители също донякъде са отговорни за това”, твърди още  Кънев. Според него единственият начин да се спре опорочаването на изборите, което е основен проблем в България е именно въвеждането на машинното гласуване.

“Заведохме дело в съда, което е насрочено за утре. Правим го, защото машинното гласуване е гаранция за честни избори”, заяви Мартин Димитров.

Според Иван Иванов,  в следващия парламент много трудно ще се състави работещо правителство. “Ние се борим за гласовете на всеки български гражданин и за хората, които искат България да се промени. Този път опитваме да бъдем много внимателни и към партньорите си, защото групата ни в 44 – тото Народно събрание трябва да е единна. Само така на следващите избори можем да се борим за властта”, заяви Радан Кънев И поясни, че в българската политика могат да се прокарват добри решения и без да си на власт.