Тихомир Иванов стана Спортист на годината на Община Свищов
Тихомир Иванов стана Спортист на годината на Община Свищов / DarikNews.bg, архив
На 18.05.2017 г. от 17.30 часа, в Гербовата зала на Община Свищов се проведе поредното заседание на Обществения консултативен съвет. Кметът на общината Генчо Генчев предостави на присъстващите членове информация за стартиралите нови проекти на територията на община Свищов и се извини за неудобствата, които ще бъдат причинени на жителите по време на строително ремонтните дейности, касаещи Интегрирания план за градско развитие. Кметът уточни, че общинското ръководство прави всичко възможно да се намали до минимум дискомфортът на гражданите и напомни, че очакваният краен резултат ще промени голяма част от облика на града. Г-н Генчев посочи и проектите, с които ще се кандидатства по Програмата за Трансгранично сътрудничество и информира за състоянието на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ – Свищов. Дебатираха се основни проблеми, касаещи лечебното заведение, към които кметът подходи с особена отговорност и сподели, че стабилизирането на болницата е основна грижа на ръководството. Той не пропусна да спомене стартиралия на 12 май проект „Вашето здраве има значение! – Модернизация на болниците в Зимнич и Свищов“, с реализирането на който свищовската болница ще се сдобие с високотехнологична апаратура. По проекта е заложено  доставянето на компютърен томограф и реаномобил от най-ново поколение. 

В рамките на заседанието на Обществения консултативен съвет беше поканен да присъства зам.-кметът инж. Пламен Петков, който информира за предстоящи ремонти на улиците от поименния списък и профилактика на уличната мрежа в Свищов. Той не пропусна да коментира и състоянието на водопроводната мрежа в града. По време на срещата, инж. Петков отговори на различни въпроси, поставени от членовете на Консултативния съвет и пое конкретни ангажименти по дадени сигнали от тях.

На заседанието членовете бяха запознати с културния календар на предстоящите празници и програмата по повод честването на 140 години от освобождението на Свищов.