Председателят на Европейската академия по селски туризъм е във  В. Търново
Председателят на Европейската академия по селски туризъм е във В. Търново / Дарик нюз

 

Председателят на Европейската академия по селски туризъм E.A.R.T.H. (European Academy for Rural Tourism and Hospitality) Фаусто Фаджоли е на посещение във Велико Търново. Визитата е по покана на Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов". Фаусто Фаджоли ще проведе работна среща с Мариела Цонева, директор на дирекция „Европейска интеграция, фондове и програми" в община Велико Търново и директора на „Царевград Търнов" Даниел Панов, с които ще обсъди териториалния туристически маркетинг.

   Фаусто Фаджоли е експерт по маркетинг на териториалното развитие на селските райони в Европа и като специалист в областта на устойчивото развитие е лектор в няколко европейски и световни университета. В италианската област Емилия Романя той е участвал в множество проекти за развитието на селските райони на европейско и национално ниво. Голям принос за развитието на селския туризъм в областта има създадената от Фаусто Фаджоли ферма за селски туризъм, която отговаря на най-съвременните изисквания за екологично и устойчиво развитие. Член е на италианската Местна инициативна група „Алтра Романя", реализирала редица проекти за устойчиво развитие на областта.  

   Фаусто Фаджоли работи с училища, университети, земеделски организации и кооперативи, общини, министерства и международни институции. Автор е на множество статии и книги за маркетинг и устойчиво развитие на селските райони.

   Председателят на Европейската академия за селски туризъм многократно е посещавал България и е партньор и консултант по няколко проекта с български общини и неправителствени организации.