Мъжът не признава вината си, а мотивът е ревност
Прокуратурата повдигна три обвинения срещу мъжа, пребил и подстригал приятелката си в Свищов, съобщиха от институцията.

От проведените действия по разследването е установено, че пострадалата жена е имала връзка с мъж. След това се разделили и в началото август тя е наела квартира в Свищов, като заживяла на семейни начала с мъжа, заедно с двете си деца.

Пореден случай на насилие: Мъж преби и подстрига жена си

На 13 август той е причинил телесна повреда на мъжа, за която в последствие последният обвинявал жената, че носи вина. На 10 септември казал на пострадалата, че ще се махне от града и тя трябва да гледа децата сама, но същата отказала. Тогава той я издърпал за косата и я ритнал няколко пъти по крака.

На 12 септември е казал на пострадалата, че му трябват пари за адвокат, за да осъди мъжа за причинена му от последния телесна повреда, като я обвинил, че тя има вина за това.

Впоследствие я принудил да избира дали да ѝ отреже косата или да я убие. След което с машинка я подстригал нула номер. По-късно през деня я извел по улиците на града, за да покаже, че е остригана.

На следващия ден жената е потърсила помощ в отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“ в Свищов.

По досъдебното производство са извършени - разпит на пострадалата и освидетелстване на същата, разпит на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза, изискани са социални доклади, като предстои извършване и на други процесуално-следствени действия.

С постановление от 14 септември мъжът е привлечен в качеството си на обвиняем за извършени престъпления по - лека телесна повреда в условията на домашно насилие, принуда в условията на домашно насилие и хулиганство, което по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм.

Мъжът е задържан за срок до 72 часа с искане за постоянен арест. "Той е с повдигнати три обвинения. Мотивът за тези деяния е ревност". обясни пред NOVA наблюдаващият прокурор Силвия Начкова. Мъжът не признава вината си.

Кметът на Свищов Генчо Генчев потвърди, че на местните власти и институции и преди им се е налагало да се занимават с това семейство.