Пивоварна отпуска средства за екипировка на Етър ВТ, още един футболен клуб регистрират под Царевец
Пивоварна отпуска средства за екипировка на Етър ВТ, още един футболен клуб регистрират под Царевец / Дарик нюз, архив

Логото на великотърновска пивоварна ще носят на гърдите си през новия сезон футболистите на “Етър В. Търново”. На последното заседание на Управителния съвет на клуба собственикът на "Бритос" Григор Григоров е поел ангажимент да стане основен рекламодател. Самият той е част от ръководството на новия клуб и отделно ще го подпомага. Председателят на Управителния съвет Александър Нанков не уточни размера на сумата, но подчерта че ще бъде използвана целево за купуване на маркова екипировка, така че освен мъжете и цялата детско- юношеска школа да бъде облечена. По този начин “Етър ВТ” ще реши един от основните си проблеми- липсата на екипи. Александър Нанков съобщи още, че виолетовият автобус, който возеше „Етър 1924” вече е на разположение на отбора. Предстои част от рейса да бъде брандирана отново и поставена емблемата на новия клуб. Върху возилото ще бъдат сложени и логата на фирмите на членовете на УС, които финансират клуба.

Междувременно във В. Търново бе създаден още един футболен клуб- „Лайтс”, който ще ползва базата на ЦеСеКа /Лесичери/ и ще играе в елитната група. Любопитно е, че в състава се събират етърци от различни поколения, някои от които със солиден стаж в професионалния футбол. Мъжкият отбор ще бъде воден от Петър Андреев- старши, капитан е Мариян Генов. В тима са също така Свилен Василев, Стефан Ангелов, Владко Атанасов, Станимир Палев, Пламен Костадинов, Калоян Илиев, Мартин Младенов, Петър Андреев- младши, Валентин Тодоров, Мирослав Кондов, Красимир Стамов, Атанас Банев.

През зимата ексетърците под същото име спечелиха турнира на малки врати в ДКС „В. Левски”. Зад клуба стои бизнесмена Светослав Тотев, който е и в управата на „Етър ВТ”. Той подчерта, че отборът няма за цел да се качва във „В” група, независимо от класирането в края на сезона. Идеята е бившите съотборници и приятели да играят заедно за удоволствие. Екипите вече са поръчани, като фланелките са небесносини, гащетата и чорапите тъмносини. Отбор на ФК „Етър”, воден от Ивелин Младенов, ще представя „Лайтс” при децата. За него също е поръчана екипировка. Първата контролна среща на мъжете е тази събота от 18 часа в Лесичери с третодивизионния „Левски- 2007” /Левски/.