наркотици
наркотици / МВР
Петима водачи, употребили наркотични вещества, са установени през денонощието на територията на област Велико Търново.

Вчера сутринта в Долна Оряховица е извършена проверка на товарен автомобил "Пежо", управляван от 24-годишния О. В. от същия град. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на канабис. Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ

Същият ден около 07,30 часа в Свищов е извършена проверка на лек автомобил "Опел Вектра", управляван от 22-годишния Н. Д. от гр. Върбица. При проверка с техническо средство за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на канабис. Водачът е отказал кръвна проба

Малко по-късно - около 14,00 часа в Горна Оряховица е извършена проверка на лек автомобил "Ауди", управляван от 44-годишния А. Ш. от същия град. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на канабис. А. Ш. е отказал кръвна проба.

На 5 март в 05,45 часа  в Павликени е извършена проверка на лек автомобил "Ситроен", управляван от 29-годишния Д. Й. от Павликени. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на амфетамин. Той е отказал кръвна проба.

Тази нощ в 01,20 ч. в Стражица е извършена проверка на лек автомобил "Деу Матиз", управляван от 30-годишния Н. Т. от същия град. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на тетрахидроканабинол.  Н. Т. е отказал кръвна проба.

По всички случаи са образувани бързи производства, а обвиняемите са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР.