Пет нови площадки за децата на Павликени бяха открити на 15 септември
Пет нови площадки за децата на Павликени бяха открити на 15 септември / netinfo
Пет нови детски площадки за децата на Павликени бяха открити в първия учебен ден - 15 септември. Те са разположени в двора на Детска градина „Вяра, надежда, любов“ и след учебно време ще могат да се използват от всики деца в града.

Детските площадки са изградени по проект „Изграждане на пет площадки с детски съоръжения в двора на детска градина „Вяра, Надежда, Любов” в урегулиран поземлен имот 26, квартал 66 гр. Павликени”, който се изпълнява по проект „Красива България” 2017 година, мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура”. Общата стойност на проекта е в размер на 113 600 лева, от които 45 824 лева са от проект „Красива България”, а съфинансирането от Община Павликени е 67 769 лева.

На официална церемония лентата на новите съоръжения прерязаха кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов, директорът на детската градина Марияна Денчева и заместник-управителят на фирмата изпълнител на строително-монтажните дейности Ценка Михайкова.
Изградени са нова алейна мрежа и пет изцяло нови детски площадки, отговарящи на всички съвременни изисквания за безопасност. Една от площадките е за деца до три години, а останалите четири – за деца от три до шест години. Отделните зони за игра са тематично разработени и съобразени с възрастта на децата. Монтирани са комбинирани съоръжения за игра: влакче, катерушка, люлка тип „везна”, пързалка. Към всяка от площадките има пясъчник.

И Павликени се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“

Изпълнител на строително-монтажните дейности е фирмата „Пирс Д” ООД гр. Пловдив с управител инж. Ботко Михайлов. Строителният надзор на обекта е поверен на фирма „Стройинвест – ВТ 1” ООД гр. Велико Търново с управител инж. Димитър Йовков. Авторският надзор осъществява фирма „Проект Плюс” ООД гр. Велико Търново с управител арх. Цветелин Радев.

С реализацията на дейностите по проекта са създадени разнообразни, пълноценни и безопасни пространства за отдих, спорт и игра на децата. 80% от лицата, работещи на обекта, бяха наети от Дирекция „Бюро по труда” – Павликени.

За поредна година Община Павликени реализира проект за изграждане на детски площадки. През 2016г. четири площадки бяха създадени в двора на ДГ „Слънце“, отново с финансиране от проект „Красива България“.