Пет медала за региона от “Млади Данколовци”
Пет медала за региона от “Млади Данколовци” / netinfo

Над 70 състезатели от 10 клуба участваха в 40- ото издание на традиционния турнир по свободна борба "Млади Данколовци" в Севлиево. Домакините се отчетоха с перфектна организация, тениски за всички участници, томбола с голяма награда- велосипед и още много сувенири за отличилите се борци.

Великотърновски регион бе представен от двата клуба от старата столица, както и от таланти от Елена и Златарица, които спечелиха общо пет медала.

При децата в категория до 30 кг. Тодор Димов от Златарица е втори до 30 кг., а Емил Лазаров от Елена до 73 кг. Възпитаникът на треньора Недялко Петров загуби схватката за златото от севлиевец. Съотборникът на Лазаров- Иван Стефанов тръгна уверено към медалите, но получи травма и се наложи да седне на трибуните. Мартин Иванов от „Царевец Етър- 93" остана трети до 53 кг., като по пътя към златото бе спрян от представител на домакините.

Анатоли Анатолиев от Елена взе бронз при момчетата до 42 кг. Със същото по блясък отличие се окичи и Невен Иванов от "Етър Аякс". Борец от Търговище спря на полуфинал Момчил Михайлов от "Царевец Етър- 93", който остана пети до 59 кг.