Обявен за издирване бяга от полицаи пиян и без книжка
Обявен за издирване бяга от полицаи пиян и без книжка / Дарик нюз, архив

Обявен за общодържавно издирване мъж от село Градище опита да избяга от полицейски служители, шофирайки пиян и без книжка. Тази нощ около 03,40 ч. в павликенското село Бутово полицаи подали сигнал със стоп палка на лек автомобил „Фолксваген Голф", управляван от 24-годишният Г. Г. Водачът на автомобила обаче продължил да кара по черен път  в посока на с. Градище. Минути по-късно патрулът настигнал колата.

При извършената проверка е установено, че шофьорът не притежава свидетелство за управление на МПС и е седнал зад волана след употреба на алкохол. При пробата дрегерът отчел 1,57 промила. В хода на проверката е установено още, че Г. Г. се издирва като свидетел по досъдебно производство на ОДМВР - Русе. Водачът е съпроводен до медицинско заведение в Павликени, където е отказал да даде кръвна проба за химичен анализ.

Мъжът, който не е криминално проявен, е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Срещу него е започнато бързо производство за управление на МПС след употреба на алкохол, без книжка и опит за бягство от орган на властта.