Новият Етър почва във В група с лиценза на Ботев /Дебелец/
Новият Етър почва във В група с лиценза на Ботев /Дебелец/ / Дарик нюз, архив

През есента В. Търново ще има отбор в Северозападната „В" група, който ще влезе в нея с лиценза на „Ботев" /Дебелец/.

Това стана ясно по време на проведената вчера среща на кмета Даниел Панов с директора на школата на „Етър 1924" Сашо Ангелов, спортно- техническия шеф на клуба Стефан Атанасов и треньорите Борислав Евтимов, Георги Георгиев, Емил Георгиев, Марин Стефанов и Николай Катъров.

„Новият клуб ще се казва Етър Велико Търново и в момента юристите работят по сливането му с „Ботев". До началото на следващия сезон всичко от гледна точка на юридическа изправност, организация и обезпечаване ще бъде приключено. Така стартът ще е в добри условия и не би трябвало да има проблеми", каза председателят на Зоналния съвет на БФС във В. Търново- Георги Велинов.

На срещата Сашо Ангелов предложи новият отбор да разчита предимно на местни кадри, на възраст най- много до 23 години, което бе прието от присъстващите. Други цели пред новия Етър са стабилизиране на школата и изграждане на база, като с последното се ангажира Общината. На срещата кметът Даниел Панов гарантира още, че новият клуб ще бъде обезпечен финансово и ще може да се развива нормално и да преследва по- високи цели, а много скоро ще разполага и с хубави терени.