гласуване
гласуване / БГНЕС, архив
Под 10 е броят на неявилите се членове на секционни избирателни комисии
Изборният ден във всички 417 секции на територията на област Велико Търново започна в 07,00 ч. в спокойна обстановка. Няма регистрирани нарушения на обществения ред преди началото на изборите.

Гласоподавателите на територията на Великотърновски избирателен район са 213 945 души. До момента не са постъпвали данни и сигнали за нарушение на изборното законодателство. Под 10 е броят на неявилите се членове на секционни избирателни комисии.  

В момента РИК  осъществява връзка с партии и коалициите, които са излъчили съответните лица и всеки момент ще бъдат извършени промени, за да бъде запълнен целият състав на комисиите. Не са постъпвали сигнали за неработещи машини за гласуване или проблеми с осъществяване на машинното гласуване. 104 са секциите във Великотърновски избирателен район, в които се осъществява машинно гласуване.

Създадена е организация звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ ще работят днес от 08,30 до 19,30 ч. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документ с изтекъл срок ) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника, с цел заснемане начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на ред, когато е необходимо и има съответното решение на избирателната комисия.
Предприети са всички необходими мерки  за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване на спокойното протичане на изборния ден.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/9822232 и на e-mail:  izbor@mvr.bg.