Наредба регламентира дейността на Детската млечна кухня
Наредба регламентира дейността на Детската млечна кухня / netinfo

Общинска наредба вече ще определя организацията и дейността на детската млечна кухня във Велико Търново. Нормативният акт бе одобрен на последното заседание на общинския съвет.

Капацитетът на детската млечна кухня е 330 абоната. Тя предоставя храна за деца от 4-месечна възраст до 3 години, които се отглеждат при домашни условия и не посещават детски ясли, социални или здравни заведения.

Структурата, която е на общинска издръжка, разполага с една централна кухня, където се приготвя храната и 6 раздавателни пункта – до училище „Владимир Комаров” и на улиците „Марно поле”, „Проф. Илия Янулов”, „Димитър Найденов”, „Освобождение” и „Деньо Чоканов”.

Всяко записано към кухнята дете има право да получава по една порция от дневния оклад за всеки работен ден. Продажбата на купони за настоящия месец и тяхната заверка се извършват в пункта на ул. „Марно поле” 21 от 11.00 до 12.30 часа всеки работен ден.

За получаване на храна от детската млечна кухня родителите заплащат месечни такси в размер, определен в Наредбата за местните такси и цени на услугите на територията на община Велико Търново.