Над 7 милиона лева влязоха по проекти в община П.Тръмбеш
Над 7 милиона лева влязоха по проекти в община П.Тръмбеш / netinfo

Проекти на обща стойност 7 400 000 лева е реализирала през тази година община Полски Тръмбеш, информира кметът Георги Чакъров.

Предстои на 29 декември да бъдат внесени три нови проекта по Оперативна програма „Развитие на селските райони” за ремонт на междуселищни пътища на територията на община Полски Тръмбеш на обща стойност 6 млн. евро. Предвижда се реконструкция на пътищата в селата Полски Сеновец и Иванча.

Вече е подписан договор с фирма „Главболгарстрой” за изграждане на канализация и отводняване в село Петко Каравелово, каза още Георги Чакъров. От републиканския бюджет и ПУДООС са отпуснати 2,5 млн лв., а реализацията на проекта ще започне през следващата година.

Подписан е и договор с Държавната агенция за младежта и спорта за ремонт и изграждане на пречиствателно съоръжение в големия олимпийски басейн в Полски Тръмбеш. Договорът е на обща стойност 360 000 лв., като 20 % е участието на общината.

Получено е потвърждение за 200 000 лв. по програма „Красива България” за довършване на ремонта на Историческия музей в града.