Младите великотърновски футболисти сами ремонтират терените си
Младите великотърновски футболисти сами ремонтират терените си / Дарик нюз

Младите футболисти от Спортното училище във В. Търново и техните треньори сами си правят футболни терени. Заедно с наставниците си момчетата съчетават физическата подготовка с разхвърлянето на пясък на игрището в Леденик. Паралелно с това върви и играждането на терен 60:40 в двора на Спортното училище, предназначен за футболистите от пети- шести клас.

В Леденик са закарани 80 тона наносен речен пясък, а във В. Търново други 40 тона. Огромно съдействие е оказал управителят на „Пътни строежи- В. Търново” Румен Игнатов, осигурил безвъзмездно техниката за изкопаване и превоз на пясъка, за което директорката на училището Снежина Михова му изказа благодарност.

Младите великотърновски футболисти сами ремонтират терените си
netinfo

„За терена в Леденик не е правено нищо повече от 35 години. С наносния пясък, който е богат на хумус, целим, както да стане по- мек, така и да подсилим тревата, чийто корени вече са оголени. Младите ни футболисти редуват крос и тренировка с топка с разхвърлянето на пясъка с лопати и колички. Стремим се да научим момчетата да се трудят и да постигат целите си сами. Надяваме се обаче, че Община В. Търново ще активизира строителството на така необходимия изкуствен терен, който деца, родители и треньори чакаме вече две години”, разказа директорът на Детско- юношеската школа на „Етър ВТ” Никола Велков.

Младите великотърновски футболисти сами ремонтират терените си
netinfo

Междувременно стана ясно, че футболният турнир за деца, посветен на 90- годишнината от основаването на „Етър” вече има и официална топка. Тя е осигурена българските представители английската компания "Адмирал".