Министерството на спорта уволни експерта си във В. Търново
Министерството на спорта уволни експерта си във В. Търново / Дарик нюз, архив

Експертът на Министерството на спорта за областите В. Търново и Габрово Кремена Симеонова е уволнена. Във вторник представители на ведомството са и връчили заповедта и са заключили кабинета и.  

„Получих от прекия си началник Миролюб Дойчев най- лошата възможна годишна атестация. В мотивите им се посочва, че нямам компетентност и не контактувам добре с общинските ръководства, но не представиха доказателства за това. Неприемливо изпълнение на задачите, все едно нищо не съм работила. Естествено подадох възражение, което бе отхвърлено. Това не ме изненада, защото целта бе да ме уволнят", разказа Кремена Симеонова. Тя не уточни какви са причините за отношението към нея, но бе категорична че ще подаде жалба в съда и ще иска възстановяване на работа. Симеонова заемаше поста на главен експерт на Министерството на физическото възпитание и спорта от 2003 година.

 „Отговарям на изискванията за заемане на поста. Имам висше образование и магистърска степен. Смятам, че през тези близо десет години създадох добри отношения със спортните организации, с клубовете от областта, както и с общините. Изряден служител съм и съм съдействала при кандидатстването на клубовете по различни програми на Министерството на физическото възпитание и спорта", каза още Кремена Симеонова.

В момента 17 великотърновски клубове са спечелили проекти пред Министерството на спорта. Девет от тях за ученически спорт, пет се развиват в детските градини, три са за деца с увреждания. Средно по 30 проекта на клубове от областта са одобрявани от спортното министерство през последните години, допълни Кремена Симеонова.