Йорданов: Вотът на недоверие няма да свали правителството
Йорданов: Вотът на недоверие няма да свали правителството / netinfo

Най-късно след вота на недоверие ще има промени в правителството, прогнозира народният представител от СДС Димитър Йорданов. Според него Симеон Сакскобургготски ще смени всички свои министри заради несъгласието им с новото ръководство на НДСВ.

От своя страна Сергей Станишев няма да посмее да пипне министрите от БСП, коментира Йорданов. Той посочи, че сменените министри ще се върнат като депутати в парламента и ще увеличат групата на Българска нова демокрация, в която се събраха напусналите царската партия народни представители. Самият Симеон Сакскобургготски в момента работи по проекта „Ела!”, което означава коалиция с ДПС за следващите парламентарни избори, допълни синият депутат.

Според него вотът на недоверие, внесен от 79 депутати от опозицията, няма да свали правителството, но ако министрите излязат и защитят корупционните практики в подопечните си министерства, това ще е успех за опозицията. 45 са примерите на корупционни действия от 2006 година насам, с които ПГ на СДС подкрепя искания вот на недоверие.