Изтеглиха Вариант 2 за поправителната матура по български език и литература
Изтеглиха Вариант 2 за поправителната матура по български език и литература / netinfo

462 ученици във Великотърновска област ще се явят на поправителната сесия на матурите днес и утре, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието. 178 ще държат поправката по български език и литература, която започна в 8 часа. 15 минути по- рано бе изтеглен Изпитен Вариант 2 в сградата на Министерството на образованието в София.

На втората задължителна матура по предмет по избор ще се явят 284 абитуриенти.
Най-голям е броят на желаещите да се явят на поправителния изпит по география и икономика – 167. История ще държат 57 ученици, а 21 са предпочели биологията. 10 зрелостници ще се явят по философия, 9 – по математика, трима са предпочели физиката, а само двама – химия. На поправката по чужди езици най-много са желаещите за английски език – 12, по един ученик ще се яви на руски и на немски езици.
Днешният изпит по български език и литература за учениците от Велико Търново се провежда в сградата на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов”. Втората матура по предмет по избор на 2 септември ще бъде в основно училище „Патриарх Евтимий”.
Учениците от Дебелец държат двете поправки в едно училище – Професионалната гимназия по машиностроене в Дебелец.
Двата изпита учениците от Г.Оряховица и Лясковец са в СОУ „Вичо Грънчаров” в Г.Оряховица. В Елена двете поправки се провеждат в СОУ „Иван Момчилов”, в Златарица – в СОУ „Св.Св.Кирил и Методий”.
Учениците от Павликени и Сухиндол държат матурата по български език и литература на 1 септември в Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски” в Павликени, а на втората матура ще бъдат в СОУ „Бачо Киро”.
В Полски Тръмбеш двата изпита са организирани в СОУ „Цанко Церковски”.
Учениците в Свищов се явяват на поправките в СОУ „Димитър Благоев”, а зрелостниците от Стражица и село Камен ще бъдат в Професионалната гимназия по транспорт „Васил Друмев” в общинския център.
Резултатите от поправителната сесия ще станат ясни до средата на септември.