/ снимка: Пресцентър - Община В. Търново
Със спектакъла „Коледна въртележка“ във Велико Търново започнаха коледните и новогодишни прояви. Стотици малчугани се събраха в центъра, където официално бяха запалени светлините на коледната елха.

Стотици деца от Велико Търново очакваха развълнувани празничния спектакъл и запалването на светлините на елхата.

„Изключително се вълнуват, очакват с нетърпение светването на коледните лампички, превъзбудени са, подготвяме коледни песни с удоволствие, с нетърпение очакват и подаръците, и дядо Коледа и Снежанка!“, сподели Калина Йорданова, учител в ДГ „Слънце“.

Едно от присъстващите деца сподели с вълнение, че ще наблюдава как запалват коледната елха. Възпитаниците на детските градини усърдно репетират за коледните тържества.

„Усърдно работим, децата с голямо желание танцуват, играят, учат стихчета и сценки и очакват тържествата пред своите родители, да започнат коледните празници и да се представят добре!“, заяви Росица Георгиева, учител в ДГ „Кирил и Методий“.

Тази вечер за празничното настроение се погрижиха актьорите от куклен театър "ВЕСЕЛ". „За поредна година аз съм щастлив, че търновските деца ще празнуват заедно с театър "ВЕСЕЛ", един много вълнуващ момент, когато грейва коледното и новогодишно осветление на град Велико Търново. Всички деца тук са много щастливи и много превъзбудени, защото ще имат поредна среща с куклите и актьорите!“, каза директорът на театъра Веселин Василев.

Тази вечер грейна и празничната коледна украса по улиците на Велико Търново.
БГНЕС