Горна Оряховица
Горна Оряховица / netinfo

С тържествен ритуал пред Паметния знак на загиналите във войните в Горна Оряховица бе отбелязана 109-та годишнина от обявяване на Независимостта на България. Честването започна с прочитане на Манифеста за провъзгласяване на независимостта на България от директора на Историческия музей Пламен Мадемов.

Горна Оряховица
netinfo


Горнооряховчани бяха поздравени по повод Деня на Независимостта от заместник-кмета Йорданка Кушева. „Какво означава българската независимост за всеки от нас днес – повече от век по-късно? Един празник, изпълнен с повод за национална гордост. Но и ден, в който всеки може да усети своята лична свобода. Свободата да работи, да създава нови възможности за себе си и семейството си тук – в своята родина, в своя град”, каза в словото по повод Деня на Независимостта заместник-кметът Йорданка Кушева.

Горна Оряховица
netinfo


Пред Паметния знак на загиналите във войните горнооряховчани бяха поднесени венци и цветя от председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов, от името на кмета на Общината инж. Добромир Добрев, от военно формирование 22 790, от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, от политически партии, обществени организации и граждани.