ГОРДа България: Да превърнем справедливия гняв в справедлив избор
ГОРДа България: Да превърнем справедливия гняв в справедлив избор / Дарик нюз, архив

„Трябва да спрем мафиотските групировки от зле селектирани хора, с нисък морал  и още по- малко качества, които ни ограбват вече 23 години.  Не мога да гледам  моите сънародници да са нещастни", каза пред горнооряховчани водачът на листата на Коалиция „ ГОРДа  България" за четвърти великотърновски многомандатен район Станислав Недков- Стъки.  Вчера кандидатите за народни представители от листата се срещнаха с жителите на Горна Оряховица. В Младежкия дом в града освен Стъки, бяха още подгласничката му д-р Марияна Кирилова, проф. Лъчезар Андреев- преподавател във ВТУ  „Св. Св.Кирил и Методий", Нели Величкова, Билян Адриянов и Свилен Спиридонов.

„Въпреки многото възможности, които съм имал като спортист за спокоен живот в чужбина, аз избрах да се върна в България и да се боря за нейното съживяване.  В спорта, ако не постигнеш поставените цели няма как да бъдеш успешен спортист.  Всичко, с което съм се захванал съм го довел до успешен край. Време е да върнем потъпканото достойнство и увереност на българския народ!   Призовавам да превърнем справедливия гняв в справедлив избор и справедливи решения и това да доведе до справедлив успех! Нека бъдем горди, за да бъдат горди нашите деца, затова нека гласуваме с бюлетина № 36 за една ГОРДА България!", апилира Станислав Недков.

„През последните години се наблюдава огромен дефицит на  традиционни  български ценности", коментира проф. Лъчезар Андреев. Ето защо Коалиция  „ГОРДа България" поставя акцент върху възпитаването на децата в патриотизъм и хуманизъм.

Промяна  в  здравната система, осигуряване на безплатни лекарства на  децата до 7 годишна възраст, безплатни ежегодни профилактични прегледи на пенсионерите, както и запазване  на болницата в Горна Оряховица, презентира д-р Марияна Кирилова.

По време на срещата  бе представена и част от управленската програма на  Коалиция „ГОРДа  България". Сред приоритетите са съживяване на икономиката чрез създаване на Национален инвестиционен фонт, който да отпуска нисколихвени кредити; нарастване на минималната работна заплта на 600 лева, а минималната пенсия на 200 лева; допълнителни енергийни  помощи за семействата с ниски доходи; възстановяване  на ДДС до 10 дни; повишаване на детските надбавки за семействата с до 3 деца с 50% за 2013г.  и  с поне 70 % за 2014 г; премахване на контрабадния внос на стоки и стимулиране на българкото земеделие; незабавни уволнения на  партийните назначения в структурата на МВР; избиране на магистрати  пряко от гражданите; незабавни мерки срещу битовата престъпност, осигуряване на полицейско присъствие  и в малките населени места...