Герасим Георгиев-Геро на великотърновска сцена с комедията Между два стола
Герасим Георгиев-Геро на великотърновска сцена с комедията Между два стола / netinfo

Комедийната здезда от „Пълна лудница" и „Господари на ефира" Герасим Георгиев-Геро ще гостува на великотърновска сцена с постановката на Сливенския драматичен театър „Между два стола" на британския драматург Рей Куни. Спектакълът ще бъде представен тази вечер от 19,00 часа в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов".

Наричат „Между два стола"„най-блестящата и най-играна комедия през втората половина на 20 век", а пиесите на Рей Куни са любими заглавия в афиша на българските театри от близкото минало.

Режисьорът на спектакъла Васил Василев смята, че заглавието „Между два стола" много добре кореспондира с положението на българите в момента. Така че дали таксиметровият шофьор Джон /в ролята - Герасим Георгиев -Геро/ се намира в Лондон, София, Варна, Габрово или Велико Търново, той се опитва да се справи с трудното положение „между два стола" и да направи правилния избор. Той има две съпруги, които едновременно звънят в полицията и се чуди на кое от двете повиквания да отговори.

В пиесата няма главни и второстепенни роли. На Геро партнират равностойно колегите му от Сливенския драматичен театър Николина Янчева, Вяра Начева, Ивайло Гандев, Августин Демерджиев, Димитър Марков.

Режисьорът Васил Василев, който е директор на Ловешкия драматичен театър, смята за попадение в десетката общата работа с Геро и сливенските артисти. Онова, което гост-режисьорът най-много харесва в сливенската трупа, е младостта й. В спектакъла има и един дебют - на младата сценографка Милена Стоянова.

Билети за спектакъла се продават на касата на МДТ „К. Кисимов". Телефон: 062/ 62 35 31