Футболен празник организираха в Елена
Футболен празник организираха в Елена / снимка: Община Елена

Истински футболен празник за деца, родени през 2002 и 2003 година, организираха в събота и неделя в Елена.

Шест детски отбора участваха в турнир на градския стадион, посветена на деятели, състезатели и дарители на футбола в града. Изключително оспорвани бяха полуфиналните срещи, решени с удари от бялата точка за определяне на краен победител, както и тези за разпределяне на първите четири места. На полуфиналите „Гунди” /Плевен/ победи с дузпи с 5:4 домакините от „Чумерна”, а „Етър ВТ” по същия начин, но с 4:2 спря тима на „Янтра 19” /Габрово/. Любопитно е, че в редовното време и двете срещи завършиха без голове 0:0.

Нямаше особена интрига в мача за петото място, между третите тимове в двете предварителни групи. „Локомотив” (Дряново) удари с 4:0 „Росица” (Поликраище).

За това пък следващите две срещи вдигнаха на макс адреналина на зрителите. За третото място „Чумерна” имаше превъзходство срещу „Янтра 19”, но не успя да го реализира и редовното време свърши приключи 1:1. При дузпите малките еленски таланти бяха по- точни и спечелиха с 5:3.

Футболен празник организираха в Елена
netinfo

Много оспорван бе и финалът. Тимът на „Етър ВТ” поведе с 1:0, но в последната минута допусна изравнителен гол за плевенчани и пак се стигна до дузпи. Шампионът бе определен чак със седмата и с 6:5 момчетата от „Гунди” вдигнаха купата.

Кметът на Елена Дилян Млъзев връчи купи и медали на призьорите и закри състезанието. Възпоменателен медал получи и всяко дете, участвало в турнира, който бе организиран чудесно от Община Елена и грижещите се от години за малките футболисти в града деятели Румен Антонов и Иван Кънчев.

Бяха раздадени и куп индивидуални награди. Голмайстор е Илия Тенев от „Гунди”, вратар №1 е Мартин Маринов от „Янтра 19”, най- добър нападател Радостин Стоилов от „Етър ВТ”, полузащитник- Иван Славов „Чумерна”, защитник- Станислав Иванов, най- полезен Николай Дочев”- „Росица”…

Футболен празник организираха в Елена
netinfo