Евродепутатът Ева Паунова откри информационен офис във В. Търново
Евродепутатът Ева Паунова откри информационен офис във В. Търново / DarikNews.bg

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова откри днес свой информационен офис във Велико Търново. Специални гости на събитието бяха заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, кметът на града Даниел Панов и народният представител и председател на МГЕРБ Георг Георгиев, народните представители Клавдия Ганчева и Евгени Стоев, областният управител проф. Пенчо Пенчев, кметове на общини и други представители на местната власт от областта.

Новият европейският информационен офис на Ева Паунова се намира на адрес бул. "България" 1 и е отворен за граждани от 9:00 до 18:00 ч. всеки делничен ден.

"Ролята на офисa е да скъсява дистанцията с Брюксел, да покажем на Европа какво можем ние, но и да се учим от нея. Ето защо в сътрудничество със заместник-председателя на Европейския парламент Рейнер Вийланд от Християндемократическия съюз на Германия ще осъществим амбициозен проект с директни позитиви за България. Чрез него ще изпратим регионални лидери от ГЕРБ на обмен на добри практики със свои германски колеги в провинцията Баден-Вюртемберг. Първите от тях ще са от Велико Търново и Стара Загора", заяви Ева Паунова.

Евродепутатът и Цветан Цветанов поздравиха кмета Даниел Панов за европейския облик на града, обявен за един от двата най-добри града за живеене в цялата страна. Те похвалиха успешната реализация на възможностите, предоставени от еврофинансирането, и обявиха организирането на посетителска група от региона в Европейския парламент в Брюксел. От своя страна Ева Паунова благодари на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, на Цветан Цветанов и на Изпълнителната комисия на политическа партия ГЕРБ за това, че дават шанс на младите хора да се развиват.