Етър-1924 подписа с полузащитника Ахмед Хикмет
Етър-1924 подписа с полузащитника Ахмед Хикмет / Дарик нюз, архив

Договор до края на първенството подписа с великотърновския футболен клуб полузащитникът Ахмед Хикмет. Той е роден на 5 октомври 1984 г. в Шумен, висок е 178 сантиметра и тежи 75 килограма.

Халфът бе част от отбора на „Етър- 24", който под ръководството на Кирил Рабчев, извоюва през 2003 г. влизането в „Б" група. После игра в „Шумен", „Спартак" (Варна), „Берое", „Монтана" и „Видима- Раковски". Именно с екипа на севлиевци Хикмет вкара гол на „виолетовите" в контролна среща през зимата. През лятото той идва във В. Търново, но тогава не се разбра с шефовете и си потърси място в други отбори, между които и „Локо" /Пловдив/. На този етап футболистът е поизостанал с подготовката, но ще влезе в групата за мача с „Литекс", съобщи старши треньорът на „виолетовите" Цанко Цветанов.

Предстоящата среща с ловешкия тим е на стадион "Ивайло" в неделя от 17:00 ч.

От футболната централа публикуваха пълната програма за есенния сезон в "А" група, след като поредните преговори за телевизионни права не дадоха резултат.

В следващия седми кръг „виолетовите" пътуват до София за мача с ЦСКА, насрачен за 30 септември от 17 ч. На 6 октомври великотърновци домакинстват на „Локомотив" /Пловдив/ от 16 ч., а на 21- ви следващият месец срещат „Миньор" /Перник/. В събота 27 октомври отборът приема „Ботев" /Враца/ от 16 ч.

Гостуването в Разград на "Лудогорец" е в междинния девети кръг на 31 октомври. Кръгът е в сряда, защото на 3 ноември са 1/16 финалите от турнира за купата на България. На 10 ноември от 16, 30 ч. е визитата на „Етър- 24" в Бургас, където ще срещне „Черноморец". На 17 ноември в старата столица пристига „Славия".
В сряда 28 ноември е гостуването на "Левски" в София. Есенният дял от първенството завършва за „виолетовите" на 8 декември, когато посрещат „Ботев" /Пловдив/. Седмица по- късно са 1/8 финалите за купата.