/ Община Велико Търново
Във връзка с предстоящия празник 1 юни - Международен ден на детето, дирекция „Социални дейности и здравеопазване” на Община Велико Търново организира голям празник за малчуганите под мотото „Приказно ревю”.

Риболовен турнир ще зарадва великотърновските деца

Събитието е в подкрепа на приза „Община приятел на детето”, носител на който е старопрестолният град. Повод е отбелязването на 30 години от приемане на Конвенцията на ООН за правата на детето.

Празникът ще се проведе от 17.30 часа в парк „Дружба” в града, а при лошо време - в голямата зала на Общината. Програмата включва нестандартно модно ревю, в което ще вземат участие над 150 деца и младежи от младежките центрове и социални услуги, функциониращи на територията на общината. Като истински модели, малчуганите и учениците ще дефилират с изработени от тях тоалети на приказни герои.

Въвежда се временна организация на движението на 1 и 2 юни

Облеклото е направено от подръчни и рециклирани материали. В модното ревю ще бъдат представени 24 тоалета, които ще бъдат оценявани от компетентно жури. Участниците ще се състезават в следните категории:

- „Най-атрактивен тоалет”;
- „Най-автентичен тоалет”;
- „Най-забавен герой”;
- „Най-артистичен герой“;
- „Любимец на публиката”.


Децата и младежите за пореден път ще докажат и своите таланти - те ще зарадват публиката с богата програма от песни, танци, скечове и стихотворения. За всички участници са подготвени много изненади и награди.

За доброто настроение на участниците, екипите на Общностен център за деца и родители „Царевград”, Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания и Център за обществена подкрепа ще организират различни занимания по интереси.

В празничната програма ще се включат също Фондация „Happy Mums“ със заниманията Happy Kanga Mums - безопасни и забавна следродилни тренировки за майки и бебета. Фондация „Искам бебе“ също ще вземе участие в събитието чрез провеждането на информационна кампания за дейностите, които реализира.