Дават 408 700 лева за ремонт на улица 36-та
Дават 408 700 лева за ремонт на улица 36-та / Sofia Photo Agency

408 700 лв. от Инвестиционната програма на община Велико Търново да бъдат пренасочени за ремонт на улица "36-та" в старата столица, гласува Местният парламент. Парите, които са заложени в Инвестиционната програма на общината, са отпуснати от държавата за ремонт на 9-километров участък от пътя Ресен - Стефан Стамболово - Водолей - Дичин.

Средствата обаче ще бъдат пренасочени за ремонт на една от улиците в най-лошо състояние във Велико Търново. Заради ремонта на пътен възел „Качица" по нея преминаваха пътуващите към проходите „Хаинбоаз" и „Шипка". В резултат на натоварения трафик по пътното платно на улица "36-та" се твориха огромни дупки.

На 1 юни в община Велико Търново бе депозирана жалба и подписка от Инициативен комитет, в който се обединиха собственици и управители на фирми, чиито офиси и складове се намират на ул.„36-та". Инициативният комитет настояваше за спешен ремонт на улицата, която свързва Западния пътен възел с кръстовището за квартал „Чолаковци". В противен случая членовете на комитета се заканиха, че ще преминат към протестни действия.