знаме царевец
знаме царевец / iStock/Getty Images
От 1 май чуждестранните туристи ще могат да посещават Велико Търново и страната, необходимо е всички български общини да рекламират активно своя туристически продукт.

Това мнение е изразил кметът Даниел Панов на среща с представители на най-големите туристически сдружения и туроператори, състояла се при премиера в оставка Бойко Борисов.

Панов, който е и председател на НСОРБ, е акцентирал върху необходимостта всички общини да рекламират усилено своя туристически продукт още за предстоящите празници - Великден и Гергьовден.

Позицията на Националното сдружение на общините в Република България е да се спази срокът за депозиране на Плана за възстановяване и устойчивост в Европейската комисия - до 30 април, е посочил Даниел Панов. Според него местната власт категорично подкрепя продължаването на програмата за енергийна ефективност и мерките в тази област, които са част от плана.

Проучване на НСОРБ е показало, че 95 процента от хората одобряват програмата за енергийна ефективност и новия вид на многофамилните жилищни сгради.
БТА