От РЗИ отчитат повишаване на желаещите за имунизация
Четири от общо 10 общини във Великотърновска област попадат в "тъмночервената зона" на заболеваемост от COVID-19, съобщиха от РЗИ.

Протест и във Велико Търново срещу зеления сертификат (СНИМКИ/ВИДЕО)

Общата заблеваемост в областта за 14-дневния период е 459 на 100 хиляди души, но в четири от общините тя надхвърля 500 хиляди. Най-голяма е заболеваемостта в община Лясковец - 601 на 100 хиляди души население, следвана от общините Златарица, където коефициентът е 582 на 100 хиляди, Велико Търново, където заболеваемостта е 561 на 100 хиляди население и Горна Оряховица - 537 на същата база.

Директорът на Регионалното управление по образованието инж. Розалия Личева каза, че още от вчерашния ден инспекторатът е в комуникация с директорите на училищата, попадащи в "тъмночервената зона".

Близо 37 000 великотърновци са напълно ваксинирани

Целта е да се изготви график за обучение в неприсъствена среда, който да бъде изпратен за одобрение до Министерството на образованието. През последното денонощие са регистрирани случаи на COVID-19 при ученик от 12 клас в ПГ по туризъм "Д-р В. Берон" - Велико Търново, ученик от 9 клас в СУ "М. Райкович" - Лясковец и ученици от 7 клас в ОУ "Ив. Вазов"-Горна Оряховица, под карантина са поставени контактните лица и са разпоредени противоепидемични мерки.

Близо 18 % от подлежащото на имунизация население в областта е със завършен ваксинационен цикъл. От РЗИ отчитат повишаване на желаещите за имунизация. Кабинетите за ваксиниране в периода 21-24 октомври са оповестени на страницата на здравната инспекция.
БТА