Цанко Цветанов ще продължи да води етърци, заплата и премия чакат играчите
Цанко Цветанов ще продължи да води етърци, заплата и премия чакат играчите / Дарик нюз, архив

Цанко Цветанов ще продължи да води „Етър-24”. Това стана ясно по време на извънредна пресконференция, дадена тази вечер от старши треньора на „виолетовите” и изпълнителния директор на клуба Ендер Дурмушев. На нея бронзовият медалист от САЩ-94 потвърди, че е бил обвинен от основния акционер Фейзи Илханлъ, че пускайки Гаджалов, който си вкара автогола срещу „Берое”, е продал мача.

“Това е най-голямата обида, която съм получавал в живота си и се надявам господин Фейзи Илханлъ да ми се извини”, коментира Цветанов. Ендер Дурмушев заяви, че собственикът не е разбран правилно и че е задал въпрос в съвсем различен контекст. Изпълнителният директор призна, че клубът дължи на футболистите една заплата, която ще получат до края на август, и премия за победата в Монтана.

Що се отнася до задълженията към Цанко Цветанов Дурмушев потвърди, че треньорът има да взема 10 000 лева, но уточни, че си е получил други 20 000 лева. На въпроса дали има влезли в сила осъдителни присъди към клуба от бивши играчи заради неизплатени суми той не пожела да отговори. На пресконференцията присъстваха 30-ина привърженици на етърци, които изразиха подкрепа за старши треньора. Там бяха и заместник-председателят на Общинския съвет Румен Димитров и шефът на комисията за младежта и спорта Камен Алексиев.

Румен Димитров обяви публично, че местният парламент стои на 100% зад Цанко Цветанов и че той ще инициира предложение, чрез което общината като съсобственик в акционерното дружество да блокира за в бъдеще подобни конфликти, които уронват престижа на великотърновския футбол. От своя страна Ендер Дурмушев контрира, че собствениците очакват много по-голяма подкрепа от общината и че до момента Фейзи Илханлъ е осигурил около 65% от бюджета на „Етър-24”. За финал той подчерта, че не са водени разговори с друг треньор, независимо от случилото се, и че това е първият конфликт между акционерите и Цанко Цветанов.